jueves, 16 de mayo de 2013

Manipularea manipularii tahografului

Chiar daca aparentele inseala (al naibii inseala, de 11 ani),  angajatorul este cel care manipuleaza in fond tahograful in timp ce angajatul este cel care manipuleaza, in forma.
In timp ce din manipularea tahografului angajatul are doar de pierdut, angajatorul are doar de castigat. Cu toate astea Societatea (95 % ignoranta in ce priveste "normativa domeniului contorizat de tahograf) se lasa fraierita nu de ieri de azi si nu localizat la nationalitati distincte ci pe intreaga Comunitate Europeana (condimentata este adevarat cu "condimente nationale" la nivelul fiecareia din cele 27 de state auto-adezionate la UE.
Problema este de o complexitate fara seaman si, din cate m-am documentat eu, se pare ca nici macar condamnarile la galera nu se "ridica" la nivelul la care s-a "ridicat" cacealmaua aceasta.
Eu nu invinuiesc angajatorul, in virtutea faptului ca eu (ghidandu-ma in viata dupa principiile jocului de sah) nu condamn niciodata pe cel care inseala ci pe acela care nu se pregateste atat de bine spre a nu putea fi inselat.
In ecuatia de fata angajatorul inseala Societatea iar Societatea este condamnabila pentru ca se lasa dusa cu presul. Gravitatea vine insa din aceea ca angajatul nu este inselat ci ... violat in cele mai elementare drepturi ale fiintei umane si, desi angajatorul este cel ce este faptuitorul direct vina cea mai mare apartine tot Societatii.
In transportul rutier materia prima care se prelucreaza este ... Timpul. Din aceasta materie prima nu se obtin piese palpabile (ca ale strungarului, tesatorului, etc) ci se obtin "bani", bani care dispar imediat din raza de vedere a muritorului obisnuit.

Desi "timpul inseamna bani" (adica, are maxima valoare) pentru orisicine, este cea mai scumpa dintre proprietatile private,, Societatea, in iresponsabila ei ignoranta, da suport angajatorului sa-si bata joc nu doar de angajat, ca angajat, pe partea de timp cedata de angajat, angajatorului, in baza unui contract ci de persoana ca persoana, afara din timpul contractat sub auspiciul Dreptului juridic 

No hay comentarios:

Publicar un comentario